Tera SM

Tera SM

JSM RS Tera och Aero i Ljungskile 2022

Så är vi hemkomna efter äventyret i Ljungskile på västkusten.

Hanna Wennberg, William Wijk, Linnea och Nora Palm, har varit på JSM i RS Tera. Det var totalt 23 seglare i klassen och en uppvisning av fina prestationer under väldigt varierande förhållanden. Framförallt uppenbar spänning i luften, glädje och gemenskap!

Lördagen seglingar i regn och lättvind

Lördagen bjöd på lättvind och ihållande regn, segling för tålamod och list i två race. Samtidigt, och på samma bana, avgörs SM i RS Aero med 41 tävlingsfokuserade deltagare. En mäktig upplevelse för våra juniorer, såväl som för oss föräldrar, som stod för support och stöd lite från sidan.

Söndagens seglingar i byar och vrid

På söndagsmorgonen förbyttes den nästan spegelblanka viken till en bana för fyra race med byiga vindar och många vrid, utmanande förhållanden för fri vind och fart i konkurrens med alla andra.

Bronsmedalj till GSS

Hanna tar slutligen hem bronset, en välförtjänt medalj efter fina och jämna seglingar, vi är alla så stolta och glada! Linnea slutar som 8:a, Nora 11:a och William som 19:e seglare. Alla var de med i topp 5-11 på olika race och den goa känslan stannar kvar för framtida utmaningar.

Glädje och nya erfarenheter

Det har varit ett nöje att vara med från sidan. Att se glöd och glädje i ungdomarnas ögon inför start, därefter förnöjsamhet och lättnad på ”aftersail”, ger mersmak. Med de erfarenheter som följer hoppas vi på många turer framöver och att ännu fler av våra duktiga juniorer inspireras att vara med! Hanna, William, Linnea och Nora bjuder säkert på sin egen ”story” om äventyret när ni ses ute på ”Husse”….

Tack Team GSS / Stefan Wennberg, Åsa Alm, Linda och Maria Palm

Vi stödjer Gefle Segel Sällskaps juniorer:

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK